Stalend het nieuwe jaar in..

2018 is bijna op zijn einde. Net als velen van jullie kijken wij terug op het jaar. Een jaar van verandering, erkenning, nieuwe projecten en nieuwe bedrijfsactiviteiten. Een jaar waar wij als ondernemers trots op zijn.

2018 was het jaar waarin we afscheid namen van enkele van onze trouwe manegepaarden, en het jaar waarin wij een aantal nieuwe toppers mochten verwelkomen.

2018 was het jaar waarin het W.E. team zeer succesvol was, zowel regionaal als nationaal. Het was het jaar waarin onze klanten, onze instructeur en instructrices prachtige sportieve prestaties leverden. Maar waarin ook onze groep recreatieve ruiters flink groeide. Wat geeft het een plezier om te zien hoe zij genieten van hun pony’s en paarden.

2018 was het jaar waarin we bijna elk weekend succesvolle activiteiten mochten organiseren; springlessen, wedstrijden dressuur/springen/working equitation, en onze eigen eerste nationale wedstrijd W.E.

Het was het jaar waarin wij weer vele nieuwe klanten mochten verwelkomen en waarin opnieuw bleek hoe hecht onze vaste club is. Misschien was dit nog wel het meest tastbaar in de aanloop naar de GoBoZ ondernemersprijs. Voor het eerst werden wij genomineerd. Tijdens dit traject keek een team van vakkundige juryleden naar verschillende ondernemers, en hun ondernemingen, in Bergen op Zoom en de directe omgeving. Er werd gekeken naar innovativiteit, duurzaamheid en naar de mate van sociaal maatschappelijke betrokkenheid.

Op 2 november mochten wij de titel “Ondernemer van het jaar 2018” in ontvangst nemen!

Niet vlak daarna ontvingen wij een afgevaardigde vanuit de FNRS. Jaarlijks bezoeken zij de verschillende hippische ondernemingen in het land en beoordelen deze aan de hand van een sterrensysteem, u misschien wel bekend. Een spannende aangelegenheid, want zouden wij eindelijk die laatste ster bemachtigen dit jaar? De FNRS bekijkt alle aspecten van het bedrijf; welzijn, aanbod, aankleding, faciliteiten, kwaliteit van materiaal en personeel, enzovoort.

Met een ongekend hoge score van 86,18 % hebben wij, zo vlak voor het nieuwe jaar, onze vijfde ster in ontvangst mogen nemen. Een erkenning vanuit de nationale hippische bond voor hetgeen waar wij ons al die jaren voor hebben ingezet.

“Manege De Paardenhoeve komt uit op een puntentotaal van 529,5 punten, hetgeen recht geeft op 5 sterren. Manege De Paardenhoeve vertoont een voortdurende opgaande lijn in de kwaliteit van de faciliteiten en dienstverlening, en er is alle vertrouwen dat men dit vasthoudt in de toekomst. Manege De Paardenhoeve verdient 5 sterren.”

In de loop van januari ontvangen wij officieel deze 5de en daarmee laatste ster.

Laten we dan nog heel even stilstaan bij de laatste werkzaamheden van dit jaar. Vanaf januari 2019 zijn wij via onze eigen verharde weg bereikbaar!

Namens het team van Manege de Paardenhoeve bedanken wij jullie voor weer een prachtig hippisch jaar! Op naar een net zo succesvol, sportief en ondernemend 2019.

Manege de Paardenhoeve
Happy Horses, Happy People

Mark & Vivian Hoeffgen