Instructeurs Manege de Paardenhoeve

Onze instructeurs zijn allemaal in het bezit van een geldig instructeursdiploma, daarnaast zijn ze allemaal in het bezit van een BHV diploma. Iedere instructeur heeft natuurlijk zijn of haar specialiteit, maar plezier in het paardrijden en het welzijn van onze paarden en pony’s staat bij al onze instructeurs op nummer 1. Wil je meer weten over onze instructeurs? Hieronder stellen zij zich graag aan je voor.

Mark Hoeffgen

Ik ben Mark Hoeffgen en run samen met mijn vrouw Vivian Manege de Paardenhoeve.
Mijn moeder was nationaal dressuurruiter en zodoende ben net als jullie op de manege begonnen met paardrijden. Al snel kreeg ik van mijn vader mijn eerste paard, waarmee ik M dressuur en Z springen heb gereden. Het was al snel duidelijk dat mijn passie bij de paarden lag. Van mijn vader kreeg ik mijn volgende stuk ”gereedschap” een goed springpaard en ben hiermee de paardenopleiding in Deurne gaan volgen. Uiteindelijk heb ik deze opgeleid tot 1.30 niveau. Uiteindelijk heb ik met een ander springpaard lichte toer gereden. Enige tijd later heb ik Vivian ontmoet. Ik ben Vivian haar dressuurpaarden gaan rijden en zijn we samen een handelsstal in dressuurpaarden begonnen op Manege de Paardenhoeve, hierbij hebben we samen verschillende paarden opgeleid tot lichte toer en Grand prix. Samen met Vivian heb ik het manege bedrijf van haar ouders overgenomen en uitgebouwd tot wat het nu is.
Onze zoon Stan vond aan de dressuur maar niks aan, hierdoor zijn wij in aanraking gekomen met Working Equitation. Middels rijd ik WE op het hoogte niveau Masters en ben ik International jurylid.
Nog steeds sta ik dagelijks in de bak, zit ik op het paard en ben van de klusdienst in en rondom het bedrijf.
Kom gerust eens een kijkje nemen bij ons op de manege!

Barbara Maas

Hey allemaal,

Mijn naam is Barabara Maas, en wonende in Belgie. Al van jongs af aan ben ik actief met en rondom de paarden. In eerste instantie heb ik dressuurmatig leren rijden, eigenlijk net zoals jullie. Vanaf mijn 10de ben ik gaan springen met mijn pony’s en later met mijn paarden en paarden van derden welke ik in training meenam. Zo heb ik paarden binnen zowel de dressuur als het springen uitgebracht tot en met Z niveau.

Vanaf mijn 17de ben ik ook werkzaam binnen de sector. Zowel als ruiter en als instructeur. Met name het lesgeven en het overbrengen van kennis spreekt mij erg aan. Ik ben dan ook erg blij met mijn functie als instructrice op Manege de Paardenhoeve. In de middagen geef ik een deel van de privélessen. En daarnaast ga ik in de middagen en avonden groepslessen geven. In de ochtenden steek ik mijn handen uit de mouwen op stal.
Ik hoop jullie een keer te zien op de manege en mijn kennis met jullie te mogen delen.

Groetjes,
Barbara

 

 

Maudy Bosker

Hallo Allemaal,
Ik ben Maudy Bosker en kom uit Oud Gastel.
Ik ben werkzaam als instructeur op manege de Paardenhoeve.
Je kan mij vinden in de bak of op kantoor.
Op mijn 6e ben ik begonnen met paardrijden op een manege. Toen ik 11 jaar was kreeg ik mijn eerste eigen pony en ben ik fanatieker gaan rijden. Als snel was het duidelijk dat mijn eigen passie vooral bij de dressuur lag.
Ik ben eerst een aantal jaar werkzaam geweest als management assistent maar miste toch de connectie met de paarden. Daarnaast ben ik een aantal jaar aan het werk geweest op een spring/handelsstal waar ik veel heb mogen leren.

Naast mijn baan hier op de Paardenhoeve heb ik thuis een kleinschalig stal met altijd een paar leuke paarden voor de verkoop.
Daarnaast ben ik met mijn eigen paarden actief in de wedstrijdsport.
Ik vind het erg leuk om mijn passie en kennis samen met jullie te delen zodat we met zijn alle kunnen steven naar het ontwikkelen van de harmonie tussen paard en ruiter, waarbij het plezier hierin natuurlijk centraal staat.
Hopelijk zie ik jullie snel een keer bij mij in de les op of de manege.

Groetjes Maudy

 

Lobke Verheijen

Hoi Allemaal,
Ik ben Lobke Verheijen en ben werkzaam op manege de Paardenhoeve, hier ben ik zowel in de stallen als in de bak te vinden.
Toen ik 7 jaar was ben ik ook bij de Paardenhoeve begonnen. Nadat ik hier de basis heb geleerd heb ik mijn eerste eigen pony gekregen. Deze pony heb ik met hulp samen ingereden en uiteindelijk hebben wij het Z1 met winst bereikt.
Hiernaast heb ik met mijn andere pony L gesprongen. Daarna werd het tijd voor een paard. Dit paard ben ik nu aan het opleiden zowel springen als dressuurmatig. Daarnaast ben ik ook actief in de eventingsport.
Verder volg ik de opleiding paardensport en Houderij niveau 4 op het Wellant College in Dordrecht. 
Ik heb er heel veel zin in om met iedereen samen aan de slag te gaan.
Groetjes Lobke

 

 

Sharena Luijks

Hoi allemaal!
Mijn naam is Sharena Luijks en ik ben werkzaam op manege de Paardenhoeve.
Je kan mij vinden in de bak of achter de bar.

Ik ben geen nieuw gezicht op de Paardenhoeve want ik heb al een aantal jaren les gegeven op de manege. Tot mijn 21e heb ik gewerkt op de Paardenhoeve en daarna heb ik twee jaar gewerkt als groom bij een internationaal Grand Prix ruiter.

Met mijn eigen paard Antoine rijd ik Z2 dressuur en daarnaast zijn wij bekend via mijn instagram pagina @sharenaluijksdressage . Antoine is een 11 jarige Spaanse hengst die ik zelf heb opgeleid. Antoine staat bekend om zijn looks en matchende outfits. In mijn vrije tijd doe ik dus veel fotoshoots met Antoine waar wij de nieuwste paardentrends laten zien. We hebben ondertussen al meer dan 21.000 mensen die ons volgen en ook hebben we in verschillende bekende paardentijdschriften gestaan.

De afgelopen twee jaar heb ik gewerkt als (sport)masseuse in een massagesalon. Daar heb ik veel geleerd over de werking van de spieren en dus ook over houding (en zit). Komende maand ga ik beginnen met de opleiding ‘sportmassage voor paarden’. Daar komen dus mijn beide passies samen en ook sluit het heel erg aan op de lessen en de training van de paarden!

Ik vind het ontzettend leuk om jullie allemaal te leren kennen! En onze passie en kennis over paarden met elkaar te kunnen delen!