Working Equitation lessen

In de hogere sport worden regelmatig Lusitanos en Camargue paarden gebruikt vanwege hun wendbaarheid, maar op een lager niveau en in de groepslessen zijn andere rassen ook zeer zeker goed te gebruiken

Het rijden van Working Equitation versnelt je ontwikkeling als ruiter, verbetert je hulpen, reacties en denkvermogen. Het is een leuke activiteit voor iedereen! Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op de samenwerking tussen ruiter en paard, waarbij je bewuster wordt van het belang van een goede samenwerking.

Tijdens Working Equitation-oefeningen rijd je uiteindelijk met één hand en voer je verschillende taken uit, zoals een slalom, het openen van een poort, het springen van een kleine hindernis, het plaatsen van een pen, of ringsteken met een garrocha (lange stok).

Alles gebeurt op een speelse manier, maar vereist behendigheid van zowel ruiter als paard. De visuele aspecten van Working Equitation maken het een leuke ervaring, waarbij je kunt zien wat ruiter en paard samen bereiken, zoals het openen van een hek, ringsteken of het draaien om een ton.

Working Equitation is niet alleen leuk voor de ruiter, maar ook voor het paard. Happy horses, happy people!