Mark & Vivian Hoeffgen en Working Equitation

Mark en Vivian Hoeffgen, professionals in de wereld van Working Equitation, zijn beiden ruiter op het hoogste niveau en behoren tot de top 10 van Europa. Daarnaast zijn ze actieve promotors van de sport. Mark, een internationaal jurylid en instructeur, heeft deelgenomen aan verschillende Europese Kampioenschappen en heeft meerdere paarden succesvol gereden op het hoogste Masters-niveau.

Mark legt uit: “Working Equitation is enorm veelzijdig en je hebt niet per se een toppaard nodig. Dressuur vormt nog steeds de basis bij Working Equitation. Het is een manier van paardrijden waarbij je bewuster wordt van hoe je je paard traint, maar op een meer ontspannen manier dan bij een dressuurpaard. Daarom kan deze sport aantrekkelijk zijn voor veel mensen die de lat niet te hoog willen leggen, juist door op een meer zichtbare en speelse manier te laten zien wat je kunt.

Vivian benadrukt: “Je hebt geen toppaard nodig om op een behoorlijk niveau aan Working Equitation te kunnen doen. Zelfs een springpaard dat geen 1,50 meter kan springen, kan perfect meedoen met WE. Met vier verschillende onderdelen is het een zeer veelzijdige sport. Als het paard in het ene onderdeel niet uitblinkt, kan het wellicht schitteren in een ander onderdeel. Manege de Paardenhoeve is vanaf het begin al actief geweest in deze sport, eigenlijk al voordat deze bekend werd in Nederland. We hadden destijds een aantal Creolo’s, en onze zoon Stan ging trailrijden met deze paarden. Onbewust zijn we dus al heel lang bezig met Working Equitation.”