Het ontstaan van Cavalerie 1588!

In 2008 werd manege de paardenhoeve gevraagd om een demonstratie te geven op Concours Hippique. Een aantal enthousiaste ruiters begonnen daar met barrelrace en trickridding. Dit alles werd enthousiast ontvangen. De jaren die er op volgden namen de demonstraties toe. Ridderspelen, rassen defilé etc. Ook op de manege met de jaarlijkse opendag worden er demonstraties geven. Carrousel, riddersteekspel, de Carrocha, pas de deux etc.

Maar in 2012 begon het echt!
In Bergen op Zoom werd het spektakel Bergen op Zoom 1588 opgevoerd. Dit was een groot Re-enactmentspel. Hierbij werd het gevecht tussen de Hollanders en de Spanjaarden uitgebeeld. Bij dit gevecht(spel) waren paarden nodig. De manege werd gevraagd. Dit was de start van Cavalerie 1588! Een groep enthousiaste ruiters/paardeneigenaren deden mee aan dit gevecht(spel). Wat zeer goed was ontvangen bij het publiek. De cavaleristen werden zo enthousiast dat er wekenlijks geoefend wordt. In 2013 wordt er samen met de borgerij de slag om fort Roovere opgevoerd. En niet te vergeten het in halen van Sinterklaas in de binnenstad van Bergen op Zoom.

2014 werd de cavalerie gevraagd mee te doen met de slag om het Souteveen in Schipluiden. Ook dit was weer erg leuk en niet te vergeten leerzaam. Tenslotte steken we met zijn allen ook nog eens wat op van onze vaderlandse geschiedenis. 2014 ook deden de ruiters en paarden mee met Exodus aan de Schelde . Wat natuurlijk ook weer een hele mooie ervaring is. 2014 wederom slag om Fort Roovere. Een prachtige dag met vele bezoekers.

En zo breid het lijstje van Cavalerie 1588 uit!
Het leuke van dit alles is dat de ruiters steeds enthousiaster worden en het team wordt steeds groter en professioneler. En het aller leukste is en blijft dat onze paarden er ook heel veel lol in hebben!!

Bezoek de website voor meer informatie: www.cavalerie1588.nl