Instructeurs Manege de Paardenhoeve

Onze instructeurs zijn allemaal in het bezit van een geldig instructeursdiploma, daarnaast zijn ze allemaal in het bezit van een BHV diploma. Iedere instructeur heeft natuurlijk zijn of haar specialiteit, maar plezier in het paardrijden en het welzijn van onze paarden en pony’s staat bij al onze instructeurs op nummer 1. Wil je meer weten over onze instructeurs? Hieronder stellen zij zich graag aan je voor.

Mark Hoeffgen

Ik ben Mark Hoeffgen en run samen met mijn vrouw Vivian Manege de Paardenhoeve.

Mijn moeder was nationaal dressuurruiter en zodoende ben net als jullie op de manege begonnen met paardrijden. Al snel kreeg ik van mijn vader mijn eerste paard, waarmee ik M dressuur en Z springen heb gereden. Het was al snel duidelijk dat mijn passie bij de paarden lag. Van mijn vader kreeg ik mijn volgende stuk ”gereedschap” een goed springpaard en ben hiermee de paardenopleiding in Deurne gaan volgen. Uiteindelijk heb ik deze opgeleid tot 1.30 niveau. Uiteindelijk heb ik met een ander springpaard lichte toer gereden. Enige tijd later heb ik Vivian ontmoet. Ik ben Vivian haar dressuurpaarden gaan rijden en zijn we samen een handelsstal in dressuurpaarden begonnen op Manege de Paardenhoeve, hierbij hebben we samen verschillende paarden opgeleid tot lichte toer en Grand prix. Samen met Vivian heb ik het manege bedrijf van haar ouders overgenomen en uitgebouwd tot wat het nu is.
Onze zoon Stan vond aan de dressuur maar niks aan, hierdoor zijn wij in aanraking gekomen met Working Equitation. Middels rijd ik WE op het hoogte niveau Masters en ben ik International jurylid.
Nog steeds sta ik dagelijks in de bak, zit ik op het paard en ben van de klusdienst in en rondom het bedrijf.

Kom gerust eens een kijkje nemen bij ons op de manege!